NBA: Kyrie Irving i Luka Dončić brojali do 40 protiv 76ersa, Warriorsi pobijedili očajne Clipperse

0
Radiosarajevo.ba
NBA: Kyrie Irving i Luka Dončić brojali do 40 protiv 76ersa, Warriorsi pobijedili očajne Clipperse

U NBA ligi je sinoć odigrano četiri utakmice, a sva pažnja bila je na American Airlines centru, gdje su domaći Dallas Mavericksi savladali Philadelphia 76erse na pogon Kyrie Irvinga i Luke Dončića. 

Krajnji rezultat je bio 133-126 za Maverickse. Luka Dončić je dao 42 poena i dodao 12 asistencija, dok je Kyrie Irving zabio 40 poena i dodao šest asistencija.

Iako su samo još dva igrača Mavericksa imala po deset ili više poena, ekipa iz Teksasa je pobijedila meč zahvaljujući svojim superzvijezdama

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

Za 76erse se izdvojio Joel Embiid, koji je imao 35 poena i dodao osam skokova. Najveću podršku je imao u Tyreseu Maxeyu, koji je imao 29 poena, te Jamesu Hardenu, koji je imao 27 poena i 13 asistencija.

Ipak, falilo je podrške s klupe, gdje je raspoložen samo bio De'Anthony Melton sa 12 poena. 76ersi su ovako izgubili treći meč u posljednja četiri, što je loš znak imajući u vidu kako se NBA regularna sezona približava kraju. 

NBA: Duel Jokića i Dončića, povratak Jamesa na parket u pobjedi Lakersa

U ostalim utakmicama, vrijedi izdvojiti i pobjedu Golden State Warriorsa nad Los Angeles Clippersima, 115-91. Warriorsi bez svoje najveće zvijezde, Stephena Currya, igraju dobro i ovo im je četvrta pobjeda zaredom. 

Najbolji u redovima aktuelnog šampiona bio je Jordan Poole, koji je postigao 34 poena, a vrijedi izdvojiti i Jonathana Kumingu koji je s klupe zabio 19 poena i dodao sedam skokova, dvije ukradene lopte i jednu blokadu. 

S druge strane, Clipperse je predvodio Kawhi Leonard. On je imao 21 poen i dodao sedam skokova te po dvije blokade i ukradene lopte. Priča Clippersa iz ovog meča je bio loš šut, posebno za tri poena. Paul George je šutirao samo 3-15, a kao tim su šutirali 9-43 za tri poena

Za Clipperse je ovo četvrti poraz zaredom i njima predstoji borba za nastup u doigravanju. 

U ostalim utakmicama, San Antonio Spursi su pobijedili Indiana Pacerse, 110-99, dok su Washington Wizardsi bili bolji u dvoboju s Toronto Raptorsima, 119-108

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak