Jokić donio najveći preokret sezone i pobjedu Denvera, Nurkić je pružio skromnu partiju

0
Radiosarajevo.ba
Jokić donio najveći preokret sezone i pobjedu Denvera, Nurkić je pružio skromnu partiju

Preokretom u drugom poluvremenu Phoenix je sinoć ostvario pobjedu na gostovanju u Clevelandu.

Nakon prve 24 minute domaći Cavaliersi su imali prednost od 70:63, no u drugoj polovini meča Sunsi su zaigrali mnogo bolje te na koncu došli do trijumfa od 111:117.

Pobjednički sastav predvodili su Kevin Durant (37 poena) i Devin Booker (27), prvi strijelac Cavsa bio je Darius Garland (30).

Leeds uništio Norwicha i zakazao kartu za Wembley

Jusuf Nurkić je pružio skromnu partiju za vlastite standarde. Za 29 minuta u igri zabilježio je devet poena, osam skokova i jednu blokadu.

Nikola Jokić odigrao je čudesnu partiju. Tako je donio najveći preokret sezone i pobjedu Denvera protiv Toronta 125:119.

Raptorsi su, naime, vodili protiv Nuggetsa i 22 poena razlike, a na poluvremenu su imali također ogromnih +17. No Jokić je aktualnim NBA prvacima osigurao trijumf s 31 poenom, 14 skokova i 11 asistencija, piše Sport centar.

To da je MVP finala ostvario triple-double i nije neka vijest jer ovo je Jokiću već 126. utakmica s takvim učinkom u najjačoj ligi svijeta. No ono što je čini hisotrijskom je to što je, uz sve u navedenim kategorijama, Jokić imao i čak šest ukradenih lopti. Tako je postao prvi igrač s takvim brojkama na meču. NBA je to potvrdio na svojim kanalima:

Rezultati NBA lige:

Detroit – Charlotte 114:97

Chicago – Dallas 92:127

Cleveland – Phoenix 111:117

San Antonio – Golden State 102:112

Denver – Toronto 125:119

Portland – Boston 99:121
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak