Jedan od najboljih strijelaca u historiji Eurolige objavio da završava karijeru

0
Radiosarajevo.ba
Jedan od najboljih strijelaca u historiji Eurolige objavio da završava karijeru

Amerikanac Keith Langford, dvostruki najbolji strijelac Eurolige, objavio je da sa 39 godina završava izuzetno uspješnu igračku karijeru.

Ljevoruki bek iz Teksasa posljednji angažman imao je u AEK-u, u kojem je bio od 2019. godine, ali je taj njegov mandat u atinskom timu bio obilježen povredama.

Langford se na Twitteru obratio pratiocima rekavši im da je presudni faktor u odluci da se povuče bila povreda ahilove tetive, koju je doživio 2022. godine i od koje se teško oporavljao.

BHmeteo objavio detalje: U kojim dijelovima BiH će danas biti kiše i kakvo će vrijeme biti za vikend

"Posljednja godina bila je izuzetno teška za mene – prošao sam faze poricanja, bijesa, depresije, pogađanja… Na kraju sam prihvatio", napisao je Keith Langford.

Langford je profesionalnu karijeru počeo u razvojnoj G ligi, imao je kratku epizodu u San Antonio Spursima, a od 2008. je u Evropi.

Nastupao je za Biellu, Virtus, Khimki, Maccabi iz Tel Aviva, Armani, Unics, Shenzhen Leopardse, Maccabi Rishon, Panathinaikos i pomenuti AEK.

Nagradu "Alphonso Ford" osvajao je 2014. i 2017. godine, a 2014. je bio i član idealne petorke Eurolige. U poznoj fazi karijere, u 2020. godini, bio je MVP FIBA Lige prvaka, a 2016. najbolji strijelac Eurocupa, prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak