Istukao sina na aerodromu? Uhapšena bivša NBA zvijezda

0
Radiosarajevo.ba
Istukao sina na aerodromu? Uhapšena bivša NBA zvijezda

Nekadašnji košarkaš Ben Gordon uhapšen je na njujorškom aerodromu LaGuardia, pošto je baš na tom mjestu istukao svog desetogodišnjeg sina.

Američki mediji javljaju da je dječak, zajedno s tetkom, primljen u bolnicu na dodatna ispitivanja, dok je Gordon u policijskoj stanici, gdje čeka optužnicu.

Lokalna policija je u zvaničnom saopćenju objavila da su dvojica policajaca zadobili lakše povrede dok su lišavali slobode 39-godišnjeg košarkaša, ali nije poznato koja je njihova priroda i kako je tačno do povreda došlo.

Priča o jednom od sarajevskih simbola: Znate li kad je izgrađen relej Hum?

Skandal u Americi: Uhapšen poznati NBA košarkaš

Gordon je poslije košarkaške karijere u nekoliko navrata imao probeleme sa zakonom2017. je uhapšen jer je aktivirao protivpožarne alarme u svojoj zgradi u Los Anđelesu. Kasnije te godine hospitalizovan je radi psihijatrijskog posmatranja poslije sukoba sa radnicom u jednom holističkom velnes centru. Mjesec nakon toga je u New Yorku udario čovjeka, a potom i potegao nož na njega dok mu je prijetio.

U februaru 2020. je javno objavio da boluje od bipolarnog poremećaja i detaljno je objasnio probleme koju mu je to uzrokovalo, a otkrio je i da je u jednom trenutku pokušao i samoubistvo, piše SC Sport.

Inače, Gordon je na draftu 2004. godine bio čak 3. pick. Izabran je od strane Chicago Bullsa, a igrao je poslije još i za Detroit Pistonse, Charlotte Bobcatse i Orlando Magic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak