Hrvatska u trileru pobijedila Ukrajinu, vjerovatno izbjegla Srbiju u osmini finala

1
Radiosarajevo.ba
Hrvatska u trileru pobijedila Ukrajinu, vjerovatno izbjegla Srbiju u osmini finala

Košarkaši Hrvatske danas su u posljednjem kolu grupne faze Eurobasketa savladali Ukrajinu rezultatom 90:85.

Ovom pobjedom je Hrvatska stigla na drugo mjesto grupe C s omjerom 3-2, te najvjerovatnije izbjegla duel sa Srbijom u osmini finala. Srbija je lider grupe D i u osmini finala će igrati protiv četvrtoplasirane ekipe grupe u kojoj je Hrvatska.

Ukoliko ipak Srbija izgubi od Poljske večeras, onda će biti druga i igrat će protiv trećeg tima iz grupe C, što bi mogla biti Hrvatska u slučaju pobjede Italije nad Velikom Britanijom kasnije danas.

Četvrti dan: Nastavljena potraga za rudarom Asimom Šehanovićem

Luka Dončić rastavio Francuze na proste faktore, ubacio im 47 poena

Gledali smo igru koš za koš na otvaranju utakmice, a Hrvatska se odlijepila u drugoj dionici. Međutim, uporni Ukrajinci se brzo vraćaju i čak stižu do vodstva.

Vodili su na ulasku u posljednih deset minuta, imali možda i utakmicu u svojim rukama, ali na četiri minute prije kraja Hrvati stižu do preokreta nakon što su Ukrajinci promašili čisti zicer, a Bogdanović ubacuje trojku za 81:79.

Njihova dobra serija se nastavlja i nakon toga, a Ukrajinci su potpuno nestali s terena, pa je brzo bilo 86:79.

Na kraju je Hrvatska slavila sa 90:85, piše SC Sport

Bogdanović je briljirao s 27 ubačenih poena danas, dok je 13 ubacio Mavra, a 11 Simon. Kod Ukrajinaca je sjajan meč imao Herun s 21 ubačajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak