Final Four u Berlinu: CSKA i Fenerbahče u finalu Eurolige

Radiosarajevo.ba
Final Four u Berlinu: CSKA i Fenerbahče u finalu Eurolige
U Berlinu se igra finalni turnir Eurolige u košarci na kojem učestvuju četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

U prvoj polufinalnoj utakmici CSKA je pobijedio Lokomotivu Kuban 88:81. U ruskom derbiju Moskovljani su poveli od samog početka i tokom cijele utakmice održavali prednost koja je iznosila i do 16 poena.

Najbolji igrač na terenu bio je Nando de Colo s 30 poena, pratio ga je Vitalij Fridzon (13 poena), dok je kod "lokosa" prvo ime bio Malcolm Delaney s 26 koševa.

Prava drama viđena je u drugom polufinalu između Fenerbahčea i Laboral Kutxe. "Fener" je furiozno počeo meč, poveo 10:0, ali su Baskijci, malo po malo, hvatali ritam i do poluvremena zaostatak smanjili na samo jedan poen.

U drugom poluvremenu Laboral Kutxa prelazi u vodstvo koje održava do samog kraja, ali 25 sekundi prije kraja sjajni Sloukas uspijeva izjednačiti za produžetak (72:72).

Dodatnih pet minuta prošlo je u znaku turskog tima, tada se razigrao Bogdanović pa je ekipa Željka Obradovića pobijedila 88:77 i izborila veliko finale.

Finale između CSKA i Fenerbahčea igra se u nedjelju od 20 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak