Blazersima se sprema metla, Nurkić postigao pet poena

Fena
Blazersima se sprema metla, Nurkić postigao pet poena
Košarkaši Portland Trail Blazersa došli su na korak do ispadanja iz playoffa NBA lige, nakon što su sinoć izgubili i treći susret u seriji prvog kruga od New Orleans Pelicansa rezultatom 119:102.

Nakon dva uzastopna domaća poraza, serija se preselila u New Orleans, gdje Trail Blazersi nisu imali nikakvih šansi da ostvare pobjedu i vrate šanse za plasman u drugi krug playoffa.

Pobjednik susreta nazirao se već nakon prve četvrtine koju su Pelicansi dobili sa 16 poena razlike (36:20), a nakon tog perioda igre, prednost domaćina je nastavila rasti. Portland je tek u zadnjoj četvrtini igrao nešto bolje od protivnika, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Istaknuo se dvojac New Orleansa Anthony Davis - Nikola Mirotić, koji je kombinovano ubacio 58 poena. Mirotić je upisao 30 poena i osam skokova, a Davis 28 poena uz 11 skokova. Po 16 poena dodali su bekovi Jrue Holiday i Rajon Rondo.

Najefikasniji u redovima Portlanda bio je CJ McCollum s 22 poena, Al-Farouq Aminu je dodao 21, a Damian Lillard 20 poena. Bh. košarkaš u redovima Portlanda Jusuf Nurkić se nije proslavio, nakon što je za 20 minuta igre imao učinak od pet poena, sedam skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Pelicansi imaju priliku da seriju koja se igra na četiri pobjede privedu kraju u jednom od dva naredna domaća meča.

Košarkaši Philadelphia 76-ersa poveli su s 2:1 u seriji protiv Miami Heata. Nakon poraza u drugom domaćem meču, 76-ersi su vratili prednost domaćeg terena sinoćnjom pobjedom u Miamiju rezultatom 128:108.

U ovom meču igrao je oporavljeni centar 76-ersa Joel Embiid, koji je u svom debiju u playoffu NBA lige upisao 23 poena. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je dodao 21 poen i sedam skokova, a Ben Simmons je upisao 19 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

U timu Miamija najefikasniji je bio Slovenac Goran Dragić s 23 poena, dva skoka i osam asistencija.

Naredna utakmica između ova dva tima igrat će se u subotu, ponovo u Miamiju.

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi došli su na korak do plasmana u drugi krug nakon što su u seriji protiv San Antonio Spursa poveli s 3:0.

Warriorse je predvodio Kevin Durant s 26 poena i devet skokova, dok je u timu San Antonia najefikasniji bio La Marcus Aldrige s 18 poena i deset skokova.

Naredni meč će biti odigran u nedjelju, 22. aprila također u San Antoniu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak