Blazersi napravili break, treba im još jedna pobjeda za drugi krug doigravanja

Radiosarajevo.ba
Blazersi napravili break, treba im još jedna pobjeda za drugi krug doigravanja

Odigrane su još četiri utakmice prvog kruga NBA doigravanja, a Portland Trail Blazersi su na gostovanju kod Oklahoma Cityja upisali novu pobjedu i došli na korak do prolaska u polufinale Zapadne konferencije.

Blazersi su u Oklahomi slavili sa 111:98, a goste je do pobjede vodio McCollum sa 27 postignutih poena. Kod domaćih Paul George je ubacio 32 poena.

Boston Celticsi su sa 4:0 u pobjedama "pomeli" Indiana Pacerse. Celticsi su sinoć slavili na gostujućem parketu rezultatom 110:106. Goste je do pobjede vodio Hayward sa 20 postignutih poena. Bojan Bogdanović je bio najefikasniji u Pacersima sa 22 postignuta poena.

Treću pobjedu za vodstvo 3:1 u seriji upisali su i košarkaši Golden State Warriorsa. Ratnici su sinoć bili bolji od Clippersa rezultatom 113:105. Goste je do pobjede vodio Durant sa 33 postignuta poena, dok je 32 postigao Thompson.

Treću pobjedu u seriji upisali su i Toronto Raptorsi. Na gostovanju kod Orlando Magica slavili su s ubjedljivih 107:85. Goste je do pobjede vodio Leonard sa 34 postignuta poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak