TheAebyss

Radiosarajevo.ba
TheAebyss

Emisiju The Aebyss slušajte svakog ponedjeljka od 21 do 23 sata na Radiju Sarajevo, i reprizno četvrtkom u 1 sat iza ponoći.

Naša priča počinje 19. septembra 1999. godine na nekadašnjoj radio stanici koja je nosila ime ISV. S obzirom da je Emir Saračević već radio na ISV radiju i sa kolegom Damirom Hlivnjakom radio metal emisiju "Stronger Than Ever", TheAebyss je imao jake temelje. Odlaskom Damira Hlivnjaka sa ISV Radija ugasila se emisija "Stronger Than Ever" ali željom publike da se heavy metal zadrži u eteru, Emiru se priključuje prijatelj Džemal Bijedić i zauzima mjesto voditelja nove emisije koja dobiva naziv TheAebyss.

Nakon nekog vremena, TheAebyss prima i trećeg člana, Davora Vidovića. Razvojem tehnologije, TheAebyss uplovljava i u vode interneta te osim radio emisije počinje biti prisutan i kao "webzine" što širi polje djelovanja u promociji heavy metal muzike. Samom tom činjenicom postaje jasno i moguće da se heavy metal scena Bosne i Hercegovine ujedini i promovira kako u državi tako i u regionu s obzirom na jezik koji je prisutan na web stranicama. Također, TheAebyss kao radio emisija i webzine postaje interesantan i svjetskom tržištu u smislu da smo ostvarili saradnju sa mnogim izdavačkim kućama te tako uvijek imamo ekskluzivne intervjue, nove albume i ostale vijesti vezane za heavy metal scenu.

Sredinom 2002. godine radio ISV se gasi a ekipa TheAebyss-a pronalazi novu radio stanicu kako bi i dalje nastavili širenje heavy metal muzike putem radio talasa. Ovaj put je eFM Studentski Radio bio inficiran zvukom metala.

05.09.2006. godine ekipa TheAebyss-a prelazi na RadioSarajevo i tako započinje nova era. Pored toga što smo bili slušani u Sarajevu, pružila se mogućnost širenja našeg virusa i putem live streaminga.

Tokom 2008. godine dolazi do izmjene u sastavu ekipe.Prvo nam se pridružuje kolega Adnan Muratović, a nekad krajem 2009. godine u ekipu dolazi i Emina Hodžić.

Razvojem društvenih mreža, TheAebyss polako počinje zapostavljati portal kao jedinu prezentaciju svog pisanog rada i prebacuje se na Facebook, Twitter, Myspace idruge. Možete nas pratiti na

http://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://www.myspace.com/TheAebyss.Portal
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal
http://www.youtube.com/user/TheAebyssPortal
http://www.last.fm/user/TheAebyss
http://www.soundcloud.com/theaebyssmetal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak