The Zutons - Creeping On The Dancefloor

0
Radiosarajevo.ba
The Zutons - Creeping On The Dancefloor

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Engleski indie rock sastav The Zutons počeo je sa radom 2001. godine, a objavili su tri studijska albuma prije nego su prestali sa radom 2009. godine. U periodu prije nego su nastavili sa radom 2018. godine, članovi benda su radili na raznim projektima i sa bendovima kao što su Noel Gallagher's High Flying BirdsSerpent PowerMiles Kanethe Venus Fury The Lightning Seeds.

Trio je 2018. godine obilježio 15 godina od objave prvog LP-a Who Killed..... The Zutons? sa velikom turnejom na kojoj se nije pojavio basista Boyan Chowdhury, a zamijenio ga je član sastava Cast, Jay Lewis. Tokom 2021. godine su nastupili kao podrška na jednom koncertu britanske turneje Nile Rodgersa. Taj period je očito bio uvod u novi album koji im je legendarni američki producent, gitarista i kompozitor, uz pomoć Iana Broudia, producirao u Abbey Road studiju krajem prošle godine. Novi LP The Big Decider će zvanično biti predstavljen 26. aprila, a prvi novi singl nakon 16 godina je pjesma Creeping On The Dancefloor.

Podijelili sretne vijesti: Justin i Hailey Biber postat će roditelji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak