Robert Finley - Get It While You Can

Radiosarajevo.ba
Robert Finley - Get It While You Can
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Robert Finley je 63-godišnji blues i soul pjevač, kompozitor i gitarista koji je nakon decenija polu-profesionalnog bavljenja muzikom i duge pauze, ponovo počeo sa radom 2016. godine. Gitaru je počeo svirati kao 11-godišnjak a do danas je obavljao poslove vojnog servisera za opravke helikoptera i tapetara a paralelno je uvijek svirao u nekom bendu.

Na žalost, 2015. godine je proglašen slijepim što ga je onemogućilo da se bavi dotadašnjim poslovima a Music Maker, neprofitna organizacija koja podržava starije blues muzičare je priskočila u pomoć. Uz njihovu podršku vrlo brzo se našao na turnejama sa Robert Lee Colemanom i Alabama Slimom a dvije godine kasnije našao se u studiju sa Danom Auerbachom iz sastava The Black Keys. Nakon nekoliko manjih projekata zajedno su napravili album koji je nazvan GOIN' PATINUM! i objavljen 8. decembra 2017. godine. Danas predstavljamo singl Get Iz While You Can.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak