Nastup Brkova i Snake Eatera u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Nastup Brkova i Snake Eatera u Sarajevu

Ukoliko u petak 23.9.2011. niste bili u klubu Cinemas Sloga, propustili ste prvi nastup Brkova u Sarajevu. Na zajedničkom koncertu sa bendom Snake Eater, Brkovi su izveli repertoar svojih najvećih hitova. Prvo je svirao Snake Eater, koji je imao odličan zvuk na njihovom prvom većem sarajevskom koncertu. Pored vlastitih pjesama, kao što su Magistrala, Šipka i šank, i druge, tradicionalno su izveli i Ace od spades i posvetu Ramones od Motorheada, ali i Tifinu Mojne meni to. 

Nakon Snake Eatera došli su na red Brkovi i nešto više publike u sali. Redale su se pjesme: Brkovi, Opasno se drogiram, Ja ne želim da budem O.K., Neću da idem u disko skup, Bolje da sam s frendovima pio, Balkanski žigolo, Nisam ja za tebe, i mnoge druge. Pjevač Brkova, karizmatični Šemso 69 je za kraj sam uz gitaru odsvirao ultimativnu baladu Cvjetalo je meni cvijeće, kao i Ima nešto od srca do srca od Crvene Jabuke. Specijalni (i nepotrebni) gost bio je Zmaj od Šipova, koji je izveo svoj čuveni preskok vlastite noge, skidao se do gaća i svirao bas na plejbek. Jedina mana je što se pjevač Šemso 69 često nije čuo baš najbolje, ali to nije smetalo publici da uživa u šutki i pjeva uz Brkove. Šemso je i dao odgovor na dosadno pitanje zašto ne nose brkove, a zovu se Brkovi: "Pa nije ni Jim Morrison nosio stalno vrata sa sobom!"

Sve u svemu, odlična zabava, obavezno pogledajte klipove sa koncerta!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak