Ibibio Sound Machine - All That You Want

0
Radiosarajevo.ba
Ibibio Sound Machine - All That You Want
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

U oktobru prošle godine je londonski afro-funk bend Ibibio Sound Machine objavio singl Electricity koji produkcijski potpisuje engleski synth-pop band Hot Chip. Na kraju je ispalo da je to naziv i njihovog punog LP-a koji će biti objavljen 22. marta 2022. godine.

Članovi Hot Chipa kažu da su često sretali Ibibio Sound Machine na raznim festivalima i da ih smatraju iznimno talentovanim muzičarima, posebno napominjući vokalisticu Eno Williams kao jako vještu i karizmatičnu.

“Snimanja su bila jako interesantna jer su Ibibio Sound Machine dovodili prijatelje muzičare sa raznolikim instrumentima, neki od njih totalno nepoznati – kažu Hot Chip – pjesme na albumu su ujednačeno odlične i jako smo ponosni što smo bili dio stvaranja.“

Singl All That You Want je predstavljen 18. januara a britanska turneja sa osam datuma počinje u martu i završava u aprilu 2022. godine.

Pripremite zalihe: ViK objavio spisak ulica u kojima su mogući prekidi u vodosnabdijevanju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak