Tokom ljeta se kupate na ovoj plaži na Jadranu, nakon oluje je nećete prepoznati

Radiosarajevo.ba
Tokom ljeta se kupate na ovoj plaži na Jadranu, nakon oluje je nećete prepoznati

Nestabilno vrijeme nastavit će se u toku noći i sutrašnjeg dana u Hrvatskoj i regionu, a udari vjetra na moru mogu dosegnuti brzinu i do 130km/h.

Kako je bilo najavljeno, olujno nevrijeme pravi velike probleme u saobraćaju u većem dijelu Hrvatske, posebno na Primorju, gdje snažan vjetar nosi sve pred sobom.

Drama kod Visa: Orkanski udar gurnuo trajekt prema obali, kapetan spriječio havariju

Samo zahvaljujući spretnoj i brzoj reakciji kapetana "Petra Hektorovića" taj trajekt jučer nije udario u pristanište u Visu. Sve je ovjekovječio Višanin Marinko Zubčić, javlja Morski.hr. U video snimci, koju je Zubčić monitirao, vidi se s kolikom lakoćom jugo prema obali nosi trajekt dug 92 metra koji može prevesti 120 vozila i preko tisuću putnika, "Reful vjetra od preko 100km/h naglo je približio trajekt ka pristaništu", kazao je Zubčić.

Ukoliko krećete na put - savjet vozačima, na Jadranskoj magistrali mogući su odroni, pa se vozači upozoravaju da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima puta. 

Posebno zanimljive scene su u Omišu, gdje ljetuju brojni Bosanci i Hercegovci. Čitalac Slobodne Dalmacije Zvonimir Kujundžić poslao je snimke poplavljene velike gradske plaže u Omišu.

"More se toliko diglo da je došlo do plažnih objekata! Jedan naš stariji sugrađanin komentarisao je kako se i prije znalo događati da poplavi plaža, ali baš ovoliko nikad do sad! Mislim da je 40 metara plaže od uobičajene morske linije nestalo", kazao je Kujundžić.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak