Šta je legendarnog vozača Formule 1 više oduševilo u Sarajevu: Vožnja Red Bullom ili burek?

3
Radiosarajevo.ba
Šta je legendarnog vozača Formule 1 više oduševilo u Sarajevu: Vožnja Red Bullom ili burek?

Legendarni vozač Formule 1 David Coulthard provodio je nezaboravne dane u Sarajevu, gdje je sudjelovao na spektakularnom Red Bull Showrunu. Kultar se vozio kroz ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine u bolid Red Bulla, oduševljavajući publiku akrobatskim vožnjama.

No, boravak u Sarajevu nije bio samo o brzini i adrenalinima. Coulthard je iskoristio priliku da se upozna s lokalnom kulturom i gastronomijom, a u tome mu je pomogao poznati bh. pustolov Robert Dacešin.

Dacešin je odveo Kultera na uživanje u tradicionalnom bosanskom bureku, a legendarni vozač nije krio oduševljenje ovim specijalitetom.

Mons. Tomo Vukšić: "Crkveni službenici će uraditi sve da pomognu unesrećenima"

"Ovo je jako fino", rekao je Kultar. "Znaš li zapravo na šta me ovo podsjeća? Ovaj dio sa mesom, podsjeća me pomalo na jelo koje mi zovemo škotska pita. Mi to jedemo u ljusci, ali meso i sama tekstura jako podsjeća na škotsku pitu."

Kultar je dodao da mu se Sarajevo jako sviđa i da se nada da će se uskoro vratiti. "Ljudi su jako srdačni, grad je prekrasan, a hrana je fantastična", zaključio je Kultar.

Ovaj susret legende Formule 1 s bogatom bosanskom kulturom i gastronomijom još jednom je potvrdio da je Sarajevo grad koji nudi mnogo više od onoga što se na prvi pogled može vidjeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak