Potez jednog kupca zgrozio internet: Evo šta radi bananama da uštedi

0
Radiosarajevo.ba
Potez jednog kupca zgrozio internet: Evo šta radi bananama da uštedi

Broj korisnika društvenih mreža je nagovorio jednu ženu da prekine vezu sa svojim "štedljivim" dečkom nakon što je tvrdila da on na zanimljiv način štedi novac pri kupovini banana.

U potezu koji joj, kako kaže, izaziva "stid iz drugog ugla" (second-hand embarrassment, engl.), njen partner će pojedinačno oljuštiti svaku bananu prije nego što je stavi u vrećicu, znajući da će na vagi imati manju težinu.

Nije jasno koliko novca bi zaista uštedio odbacivanjem kore, ili da li se zaista isplati rizikovati da ova ranjiva voćka bude pretvorena u kašu prije nego što stigne u vašu kuhinju.

Eurosong uvodi novo-staro pravilo za glasanje: Kako će to utjecati na naše komšije?

U videu koji je podijelila na TikToku, korisnica ove društvene mreže koja koristi korisničko ime @savingforboba snimila je svog dečka u akciji, kako oljušti banane u supermarketu prije nego što ih stavi u providnu plastičnu vrećicu.

Snimak, koji je do sada pregledan više od 900 hiljada puta, mnoge pratioce je ostavio zapanjenima, a neki su čak zamolili da prekinu vezu zbog toga, tvrdeći da je to "glavni znak upozorenja".

@savingforboba

the secondhand embarrassment tho #lifehacks #savemoney #straya #australia

♬ original sound - Lips Unsealed

Jedna osoba je napisala: "Reci mu da ih samo izvaga bez vrećice."

Drugi tvrdi: "Kora čini 31 do 33 posto ukupne težine banane, tako da lik dobija 33 posto popusta."

Treći je primijetio: "Težina plastične vrećice i trošak koji dodaje moraju mu stvarati nesanicu", piše Mirror

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak