Čaroban prizor: Dronovi napravili spektakl na Badnjak iznad zagrebačke katedrale

0
Radiosarajevo.ba
Čaroban prizor: Dronovi napravili spektakl na Badnjak iznad zagrebačke katedrale

Između dva zvonika zagrebačke katedrale večeras je nakratko zasjala Betlehemska zvijezda. Spektakl nije trajao dugo, ali je ostavio bez daha sve koji su to vidjeli.

"Imamo aplikacije za praćenje satelita koji su točno iznad nas. To su 'Global Navigation' sateliti i nekakvi ostali na koje ćemo se spajati. Pomoću njih ćemo svakih 0,3 sekunde dobivati točan ping, odnosno tačnu informaciju gdje se dron nalazi u tom trenutku", istaknuo je pilot roja dronova Tomislav Skupnjak.

Koreografija se prije izvođenja isprobala nekoliko puta, a pripreme za ovu zahtjevnu izvedbu trajale su jednu sedmicu.

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Denis Bećirović uputio čestitku katolicima za Božić

"Svaki put je veliki problem za dron show od kuda poletjeti, jer po pravilu bi dron od drona bi trebao biti odmaknut minimalno 2 metra jer zbog nekih vremenskih uvjeta, vjetra, zapuha koji se znaju dogoditi i svaki vjetar koji puhne pomakne dron u stranu", ističe Nikola Koletić, koreograf za dronove.

Mnogi građani bili su oduševljeni.

"Vidjeli smo dronove kako su bili u formaciji kvadrata i onda su se dizali u zvijezdu. Jako je bilo lijepo. Prekrasno stvarno, svaka čast na ideji, na svemu", kazali su građani.

I zagrebački pomoćni biskup svjedočio je nesvakidašnjem prizoru.

"Večeras se spajaju najudaljenija nebeska prostranstva i naše čežnje pohranjene u skrovitosti srca", rekao je monsinjor Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

"Neka je blagslovljena Badnja večer svima u Domovini i svima daleko od doma, diljem svijeta", rekao je monsinjor Zlatko Koren u javljanju za središnji Dnevnik HRT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak