Komad leda usmrtio turistu u argentinskoj špilji; kamere zabilježile tragični trenutak

0
Radiosarajevo.ba
Komad leda usmrtio turistu u argentinskoj špilji; kamere zabilježile tragični trenutak

Turist kojeg su lokalni mediji identificirali kao Brazilca preminuo je u blizini grada Ushuaie na jugu Argentine nakon što je na njega pao komad leda koji se odlomio s vrha patagonijske špilje, priopćila je lokalna policija u četvrtak, piše Reuters.

Nesreća se dogodila u zabranjenom području u srijedu poslijepodne u Cueva de Jimbo, području s ledenjacima unutar nacionalnog parka Tierra del Fuego, koji se nalazi na periferiji Ushuaie, 3070 kilometara južno od Buenos Airesa .

Za Ushuaiu tvrde da je najjužniji grad na svijetu (zajedno sa susjednim čileanskim Puerto Williamsom).

Spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

Špilji je prišla grupa od sedam turista, od kojih je jedan snimio šokantan trenutak kada se komad leda odlomio i pao na čovjeka. Na snimci se čuje vrištanje.

Policijski dužnosnik Cristian Armani rekao je Reutersu da muškarac nije imao lične dokumente kod sebe.

Muškarac je putovao sam s psom u kućici na točkovima i nije bio u rodu s ostalim turistima koji su odlučili slijediti stazu označenu znakovima opasnosti za zabranu ulaska.

"Ulaz je zabranjen jer led i stijene mogu pasti s krova špilje", rekao je Armani.

"Cueva de Jimbo nalazi se u podnožju ledenjaka, prirodno je formiran od stijena i leda i erodira ga vjetar i temperature odmrzavanja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak