Kad 1200 rokera svira Seven Nation Army, Smells Like Teen Spirit...

Radiosarajevo.ba
Kad 1200 rokera svira Seven Nation Army, Smells Like Teen Spirit...
Iz italijanskog grada Cesene već drugu godinu zaredom stiže vrhunska muzička priča, možda jedna od najjačih u posljednjim godinama.

Prošle se godine hiljadu muzičara okupilo kako bi odsvirali Learn to Fly od Foo Fightersa, s nadom da će ovaj bend zaista dovesti u svoj gradić u kojem živi 97 hiljada ljudi. I uspjeli su. Dave Grohl i ekipa u Cesenu su došli u novembru 2015.

 

A, prošle se sedmice ova “horda rokera” koja se naziva Rockin' 1000 (iako ih sad ima 1,200) ponovo okupila – ovaj put su fanovima priuštili cijeli koncert.

 

Svirali su The White Stripes (“Seven Nation Army”), Davida Bowieja (“Rebel, Rebel”), Nirvanu (“Smells Like Teen Spirit”), Blur (“Song #2), AC/DC (“It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)”), The Beatlese (“Come Together”), Patti Smith (“People Have the Power”), The Ramones (“Blitzkrieg Bop”), Steppenwolfa (“Born to be Wild”) i The Verve (“Bittersweet Symphony”).

 

Mogle su se čuti i 'stvari' od Jimija Hendrixa i Led Zeppelina.

 

Pogledajte ih i poslušajte samo – ma zar nisu genijalni!

 

 

 

 

A evo kako su Davea Grohla doveli u Cesenu:

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak