Izjave koje ćemo pamtiti: Političari i scene koje su nas "nasmijale" u 2021. godini

4
L.S.
Izjave koje ćemo pamtiti: Političari i scene koje su nas "nasmijale" u 2021. godini

Političari u Bosni i Hercegovini ali i regiji, gotovo svakodnevno nasmijavaju narod svojim izjavama da često pomislimo da smo u nekoj satiričnoj emisiji, no ipak, ruku na srce, neke izjave će se dugo pamtiti.

Teško je napraviti presjek i izdvojiti nekoliko nasmješnijih, jer ih je bilo previše, ali ipak, izdvojili smo neke o kojima se najviše pisalo i govorilo u medijima. 

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine redovno svojim izjavama izaziva brojne reakcije. I kad pomislimo da ne njegove izjave ne mogu biti sramotnije, on ipak uspije da iznenadi i nasmije.

Zbog rasta minimalca u RS povećene cijene svih usluga: Poskupila kafa, šišanje, kirije...

Najviše reakcija tokom live obraćanja na Facebooku federalnog premijera Fadila Novalića u novembru 2021. izazvala je njegova izjava o freelancerima.

Pojašnjavajući šta su to zapravo freelanceri, federalni premijer je u jednom trenutku kazao da su oni "slobodni sateliti". I upravo taj isječak njegovog live nastupa i slobodnog tumačenja frilensera mnogo puta je podijeljen na Facebooku i Twitteru, uz sarkastične komentare i podsmijehe.

Milorada Dodika, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nemoguće je ne spomenuti u top sramotnim izjavama, bilo ih je nažalost mnogo i svaka doslovno šokira svakog čovjeka sa zdravim razumom.

Ipak, izdvajamo dvije, a to je da njegov sin nije zaposlen i donošenje harmonike u Predsjedništvo BiH, nakon ponižavanja države i njenih institucija dovodeći harmonikaša u zgradu bh. institucije, poručio je: 

"Šta je tu nenormalno i nedozvoljeno? Gdje piše da ne smije hamornikaš ući u kabinet? Gdje piše da se ne smije pjevati ili da ja ne smijem imati alkoholno piće u kabinetu, kao kod Džaferovića. Evo, reći ću vam da smo Komšić i ja kod Džaferovića nedavno pili rakiju. Eto...", kazao je između ostalog, Dodik.

Podsjećamo, Dodik je u toku posebne sjednice NSRS u 2021. godini između ostalog kazao:

"Moja porodica veze nema sa ovim, oni se bore za svoj život, kćerka koja ima četvoro djece koja drži u zakup restoran i plaća kiriju i koja već godinu dana ostvaruje negativno prihode", rekao je Dodik tokom skupštinskog obraćanja.

Dodao je da mu kćerka uredno isplaćuje plaće, plaća poreze i da ništa nije dužna državi.

"Niko nije zaposlen, moj sin nije zaposlen", žalio se Dodik.

Bivši gradonačelnik Abdulah Skaka na samom kraju svog mandata, dao je intervju novinaru Senadu Hadžifejzoviću, gdje je ponovo uspio iznenaditi sve gledaoce svojim izjavama.

Novinar ga je pitao o izboru novog granočelnika i aferama koje su bile, na šta se on zakleo u Boga, da nema veze s njim i čak podigao desnu ruku kao dokaz da ne laže. "Allaha mi Bakir Izetbegović je uvijek bio za Bogića Bogićevića", kazao je u martu 2021. bivši gradonačelnik Skaka.

Da je komplet intervju za rubriku "vjerovali ili ne", pogledajte u videu.

Gost talk showa sa Dejanom Rosuljaš na OBN Televiziji u 2021. godini bio je Arnel Isak (A-SDA), ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, te kandidat za gradonačelnika Zenice na proteklim izborima.

Njegovo gostovanje izazvalo je veliku pažnju na društvenim medijima i bezbroj komentara. Isakovo gostovanje je najbolji dokaz da ministri na funkcijama moraju imati obuku/trening za javni nastupi, koji je u slučaju ministra Isaka, bio više nego katastrofalan.

Pokušati prepričati izjave mladok Isaka je besmisleno, poslušajte kako priča jedan bh. ministar.

Poznati voditelj iz Srbije Zoran Kesić, upitao je "šta ovo ze bi"?

Loading...

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak