Hit VIDEO: Missica iz Srbije se pohvalila da radi u MVP i pozdravljala "dragog šefa" Dačića

5
Radiosarajevo.ba
Hit VIDEO: Missica iz Srbije se pohvalila da radi u MVP i pozdravljala "dragog šefa" Dačića

Snovi se brzo smjenjuju kad si mlad! Još prije tri godine je Javorka Ramić iz Žitorađe (rodnog mjesta zločinačke udovice Cece Ražnatović u kojem je odrastao i Ivica Dačić), tada 17-godišnjakinja, u emisiji TV Prve pričala o tome kako vozi kamion. Pohađala je saobraćajnu školu.

Tada je rekla da želi da bude jedinstvena, da bude neko kome se i čude i dive, da kažu "ženska da vozi kamion, ovo još nisam vidio". Njen san je bio da krstari auto-putevima širom svijeta, iako zna da to nije nimalo lako.

Međutim, danas ova djevojka sanja karijeru u diplomatiji. Pojavila se u nedjelju u jutarnjem programu Pinka jer je ušla u najuži izbor za Miss Srbije i odgovarala na pitanja voditeljke Jovane Jeremić koja je bila u žiriju izbora za Miss.

Video dramatične akcije spašavanja oduševio svijet: Muškarac i njegov pas preživjeli uragan Helena

"Studiram na fakultetu Futura, prva godina, iz Žitorađe sam", rekla je ddevojka, a neko od prisutnih je dobacio da je onda zemljakinja Ivice Dačića.

"Tako je, moj dragi šef, pozdrav veliki za mog šefa Ivicu Dačića", rekla je Ramić, a publici je ostalo da pogodi kakav je to "šef" Dačić. No, kako piše Vreme, onda je djevojka dodala: "Radim u Ministarstvu spoljnih poslova."

"Stvarno?", zadivila se voditeljka Jeremić, a onda je djevojka ponovila da je završila saobraćajnu školu i vozila kamion. Ali sada joj je, kaže, "diplomatija u prvom planu". Jovana Jeremić je doznala da djevojka govori engleski (što je već više stranih jezika nego što govori njen šef Dačić), ali je stroga voditeljka opomenula da mora da nauči još jedan jezik jer "bez dva si ništa", a treći jezik treba bar da "zamuckuješ".

Na kraju Javorka nije postala misica jer je stručni žiri – pored Jovane Jeremić tu je bila i Jelena Karleuša – odabrao drugu kandidatkinju na izboru održanom u sredu. Kao utješna joj ostaje karijera u diplomatiji, možda uz podršku "šefa" Ivice Dačića – premda je njemu sada dopao drugi resor.

A, evo kako je na sve reagirao Dačić: "Mijenjala je sekretaricu, nije radila u diplomatiji. Za to morate da završite fakultet i diplomatsku akademiju."

Potom je upitao "koga sam ja to spornog zaposlio?".

"Osam godina sam bio ministar vanjskih poslova. Koje su to starlete? Pa slušajte, ja sam ih sve pootpuštao. Nemojte sada da toj djevojci uništite život zato što je ona nespretno rekla da želi da se bavi diplomatijom. Neka se školuje, neka se bavi diplomatijom kada za to bude vrijeme, ali na takav način da se neko vrijeđa... Šta time hoće da se kaže? Eto kao zna se zašto je ona došla? Šta hoćete da kažete? Da se neko maltene bavi prostitucijom? Pa to je sramotno, nemojte tako da se ponašate", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

"Oni nemaju čega da se stide"

Isečak iz jutarnjeg programa Pinka izazvao je brojne komentare na platformi X, bivšem Twitteru.

"Oni više bukvalno nemaju čega da se stide. Mi imamo", napisao je profesor i politički analitičar Mladen Mrdalj.

Politikolog Đorđe Trikoš bio je sarkastičan i naveo da djevojka možda vozi kamion za ministarstvo: "Neko iz ministarstva je, vozeći se kamionom, vidio njene talente i vjerovatno je djevojka unaprijeđena. Da li u odsjeku za vozni park ili diplomatskoj službi, ostaje da se vidi."

Inače, Ivicu Dačića bije glas da voli da pomogne mladim i lijepim devojkama u karijeri. Tako je tabloidni portal Espreso pisao još 2016. da je Dačić "okružen opasnim cicama" i da su "nade srpske diplomatije" manekenke i voditeljke s privatnih fakulteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak