Edin Forto objavio neobičan snimak, otkrio koje bendove sluša pa poslao poruku - vlastima

3
Radiosarajevo.ba
Edin Forto objavio neobičan snimak, otkrio koje bendove sluša pa poslao poruku - vlastima

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i predsjednik Naše stranke Edin Forto na društvenim mrežama podijelio je interesantan video. 

Naime, Forto je objavio svojih top 5 rock bendova koji su trenutno aktuelni na muzičkoj sceni i nijedan nije iz Sarajeva.

"Objavljen je Spotify wrapped. Nabrojat ću svojih pet bendova, a imam razlog i zašto", započeo je Forto i pojasnio koji su to bendovi.

Val uzbuđenja ispred Doma mladih: Velike gužve uoči koncerta 'Bijelog dugmeta'

Na petom mjestu je Lika Kolorado, zagrebački bend.

"Četvrti je Zoster, naš bend iz Mostara. Treći je Porto Morto, jako zanimljivi mladi bend - mogu reći umjetnički rock. Drugi je The National, bruklinski bend koji je izdao dva albuma i zato sam ga puno i slušao. Broj jedan je Artan Lili iz Beograda", rekao je Forto.

Zatim je odgovorio na pitanje - zašto je objavio ovaj video.

"Zašto nabrajam ovo? Upravo zato što imam osjećaj da regionalna rock n' roll scena nije bila dugo, dugo življa. Imam osjećaj također da Bosna i Hercegovina i Sarajevo ne učestvuju u toj regionalnoj sceni onoliko koliko bi trebalo.

Da bi se to desilo, svaka vlast, općinska, kantonalna, entitetska, mora puno više da ulaže u nezavisnu muzičku scenu. U Sarajevu i u BiH mora da se svira non stop jer bez toga nećemo biti dio nečega što se sad već dešava u regiji", naveo je na Instagramu državni ministar Edin Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak