Dženad Džino objavio snimak na kojem je radio dvije godine: Otkrio nevjerovatne stvari

3
Radiosarajevo.ba

Fotograf Dženad Džino iz Jablanice objavio je fotografije iz sela Krstac, koje je spomenuto u njegovom posljednjem filmu "Bitka na Neretvi- Priče iz Naroda" na kojem je radio čak dvije godine.

Kako je kazao Džino, u videu je pokušao ispričati priču onako kako je on u svojoj glavi posložio nakon desetina pročitanih kniga, priča ljudi iz Jablanice ali i ostalim podacima koje je predočio u videu.

"Dakle ja nisam historičar, ja sam običan građanin koji se zainteresovao za ovu bitku i na svoj način je istraživao i kao takvu je predstavljam", naveo je fotograf.

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Uz nevjerovatni video na kojem je radio pune dvije godine, objavio je i fotografije sela koje se spominje u istom, a na osamdesetu godišnjicu od bitke na Neretvi.

"Iako se nalazi na skoro 600 metara nadmorske visine, selo je puno života, skoro sve kuće su naseljene a dječija galama čula se večeras do pred sami akšam", dodao je Džino.

Video i fotografije možete pogledati u nastavku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak