Dramatičan trenutak kada je kruzer udario u pristanište u turskoj luci - posada napravila pogrešku

0
Radiosarajevo.ba
Dramatičan trenutak kada je kruzer udario u pristanište u turskoj luci - posada napravila pogrešku

Na snimci koja se može vidjeti na društvenim mrežama vidljiv je trenutak kada je kruzer dug 200 metara udario u pristanište u turskoj luci, nakon što je očajnički pokušao usporiti.

Brod za krstarenje Celestyal Journey rutinski je dolazio u luku u Kusadasiju u Turskoj prošle sedmice kada je pramcem udario u betonski mol.

Posada je pogrešno izračunala brzinu i brod je prebrzo prišao molu, što je rezultiralo sudarom, izvijestio je Cruise Hive.

Oglasio se Feđa Dudić nakon historijskog uspjeha: 'Uživajte u ovom danu moji Kragujevčani'

Članovi posade broda od 597 članova navodno su spustili sidro u pokušaju da uspore približavanje, no unatoč njihovim naporima brod se ipak zabio u gat.

Sudar je uzrokovao tek minimalnu štetu na brodu i pristaništu. Nema izvještaja o ozlijeđenima na brodu ili na obali.

Glasnogovornik Celestyala rekao je: "Celestyal Journey naišao je na manji incident dok je pristajao u Kusadasiju u Turskoj.

Donji dio broda bio je u kontaktu s trajektnom rampom koja se nalazi u luci. Nema izvješća o ozlijeđenima na brodu ili na kopnu, a plovilo nije pretrpjelo nikakvu štetu, piše Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak