Šetnja Sarajevom: Ljeto donosi toplinu i živahnost glavnom gradu

1
Radiosarajevo.ba

Sarajevo je ove večeri postalo prava oaza za ljubitelje ljetnjih šetnji. Dok toplina ljeta ispunjava grad, Sarajlije i posjetitelji glavnog grada BiH koriste svakodnevne prilike da se opuste i uživaju u šarmu gradskih ulica.

U večernjim satima, sarajevske ulice oživljavaju sa svakim korakom. Mnogi građani koriste tople ljetnje večeri kako bi se prošetali uz rijeku Miljacku, uživali u kafićima na Baščaršiji ili se jednostavno opuštali u gradskim parkovima. Zvukovi živahnog razgovora, smijeha i muzike ispunjavaju zrak dok kafići i restorani nude ugodne prostore za odmor i uživanje u lokalnim specijalitetima.

Lijepo vrijeme i tople temperature čine večernje šetnje posebno privlačnim. Istraživači gradskih ulica često zastaju kako bi uživali u raznolikosti ulične umjetnosti, umjetničkih instalacija i performansa koji obogaćuju sarajevsku kulturnu scenu.

Vijeće ministara BiH se očitovalo o reviziji sporazuma o policijskoj saradnji sa Srbijom

Ove ljetnje večeri donose i priliku za socijalizaciju, pa su brojni Sarajlije iskoristili priliku za susrete s prijateljima i rodbinom. Ulični prodavači nude sve od sladoleda do suvenira, a mirisi roštilja i raznih delicija ispunjavaju zrak, čineći svaku šetnju nezaboravnim iskustvom.

Pogledajte galeriju fotografija koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak