Sarajevo pred kišu: Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

2
Radiosarajevo.ba

Dok se prvi znakovi kiše naziru na horizontu, Sarajevo se priprema za promjenu vremena.

Oblaci se nadvijaju nad gradom, a građani koriste vrijeme dok još nije počela padati kiša. Prolaznici se ubrzano kreću ulicama, a neki su već pripremili svoje kišobrane.

U Sarajevu je trenutno oblačno, a temperatura zraka je 13°C. Očekuju se padavine od večernjih sati i tokom noći s ponedjeljka na utorak.

Pogledajte šta je žena pronašla u kupljenoj kožnoj jakni iz second hand trgovine: Postalo je viralno

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Sa odmicanjem dana opšta slika će se postepeno pogoršavati, izraženije sa noćnim satima.

Nadolazeća promjena loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U galeriji pogledajte prizore sa ulica koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Objavljena je prognoza do četvrtak:

Za 19.03.2024 (utorak), u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva oblačnije vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni. 

Meteorolozi najavljuju novi snijeg u BiH: Evo kakvo vrijeme nas očekuje u sedmici pred nama

Za 20.03.2024 (srijeda), u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. 

Za 21.03.2024 (četvrtak), u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak