Noćna utrka u Sarajevu: Pogledajte šta je zabilježio naš fotoreporter

3
Radiosarajevo.ba

U Sarajevu se u nedjelju, 14. jula, u večernjim satima održavaju tradicionalne Noćne utrke.

Utrke na deset i pet kilometara okupile su 1200 učesnika iz 25 zemalja svijeta. Učesnici Imlek PROTEIN Sarajevskog cenera i ProGreen Sarajevskog petaka trče centralnim gradskim ulicama, na dionici Vijećnica - Marijin Dvor.

Utrka je počela u 20 sati i traje sat i po. Startna pozicija je bila na Vijećnici. Dužina rute kojom se trči je 10 000 metara, a u njoj učestvuju mučkarci i žene stariji od 10 godina.

Balkanci u Švicarskoj htjeli opljačkati zlataru u stilu 'Pink Pantera', a onda se tukli s policijom

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba je na ulicama i zabilježio je kako se odvija utrka.

Podsjetimo, zbog održavanja utrka u nedjelju u periodu od 19.00 do 23.00 sata privremeno će biti izmijenjen režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika.

Saobraćaj je izmijenjen po sljedećem redoslijedu na lokacijama: Bentbaša, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Hamze Hume, Hiseta, Obala Kulina bana i Obala Isa bega-Ishakovića.

Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije, navedeno je iz Udruženja "Marathon", koje je organizator ovih utrka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak