Jesen i fascinantna priroda Srednje Bosne: Fotograf zabilježio nestvarnu ljepotu slapova Kozice

0
Radiosarajevo.ba

Bh. fotograf Boris Trogrančić iskoristio je neobično toplo vrijeme za oktobar, i posjetio slapove Kozice blizu Fojnice.

"Boje jeseni koje su me tamo zatekle su zaista fascinantne, priroda u ovom dijelu naše zemlje je prelijepa!", kazao je.

Jugo koji puše već nekoliko dana dodao je još pokoju notu na kolorit šumskih ukrasa.

Dodik i danas priznao poraz: Izlazimo na izbore prema zakonu koji je nametnuo Christian Schmidt

"Ovo mjesto uvijek više volim posjetiti van turističke sezone, kad nije velika gužva i nema buke kvadova, i motora. Osim toga, ukoliko se uputite ovamo u malo kasnije popodnevne sate, nije isključeno da ćete na putu do Vladića vrha sresti i poneku divlju životinju", kaže Trogrančić.

Kako kaže, nikada ne bi preporučio odlazak u šumu poput ove bez pratnje, odnosno dobro bi bilo da se ide u grupi ili bar u paru.

"Iako je iz pravca Fojnice put prilično asfaltiran sve do sela Korita, ali onda slijedi dugi makadamski put do sela Dragačići. Staza do podnožja slapova nije uređena i zato je ovo mjesto najčešće pusto i usamljeno.

Foto: Boris Trogrančić: Slapovi Kozice

Kao fotograf uživam u obilasku Bosne i Hercegovine i bilježenju njenih ljepota kroz svoj objektiv, a kako sam ja iz Fojnice, uvijek s ponosom predstavljam njenu posebnu ljepotu i nastojim kroz svoj rad istaknuti koliko je ona jedinstvena", rekao je Trogrančić.

Rijeka Kozica je kristalno čista, a njene slapove čine tri manja i dva veća vodopada, sa kojih voda pada sa oko 20 metara. Iznad slapova je na manjem platou hladnjak, na kojem se posjetioci mogu odmoriti, a cijela lokacija je dobro trasirana i u ljetnim mjesecima je idealna za porodični vikend odmor u prirodi.

Foto: Boris Trogrančić: Slapovi Kozice

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak