Zoster na Eurosongu: Karte imaju, spavaće kod prijatelja

Radiosarajevo.ba
Zoster na Eurosongu: Karte imaju, spavaće kod prijatelja

Vijest da Bosna i Hercegovina neće učestvovati na narednom Eurosongu izazvala je podijeljenje reakcije u našoj zemlji. Reakcije i dalje pristižu, a zanimljiv je prijedlog dao mostarski bend Zoster, poručivši da su voljni svoju zemlju predstavljati bez ikakve naknade, uobičajene u ovakvim situacijama.

''S obzirom na to da BHRT nema novaca za realizaciju sudjelovanja na Eurosongu, mi se javljamo dobrovoljno da bez ikakvih potraživanja predstavljamo Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Mi imamo pjesmu, imamo za avionske karte do Švedske, a spavat ćemo kod prijatelja. Od BHRT-a očekujemo samo zastavu'', poručili su iz Zostera putem svoje Facebook prezentacije

No, problem je u 'članarini' koju svaka zemlja učesnica mora platiti za svoj nastup na Eurosongu. Godišnja 'članarina' za učešće na Eurosongu razlikuje se od države do države, a  podrazumijeva pravo zemlje da učestvuje na festivalu, kao i sva RTV prava emitiranja i repriziranja ovog show programa, koji obično zabilježi visoku TV gledanost. Što se tiče naše zemlje, godišnja članarina je jedna od najnižih u Evropi, ali ona sama po sebi nije toliki problem, kolike troškove stvara priprema izvođača za Eurovizijsko takmičenje, tako da se ''ponuda'' Zostera čini vrlo interesantnom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak