Zone nulte tolerancije za nepropisno parkiranje

Radiosarajevo.ba
Zone nulte tolerancije za nepropisno parkiranje


Građanska online akcija Moj grad, moja sigurnost, moja odgovornost, koja za cilj ima sankcionirati, uz pomoć policije, neodgovorne vozače koji se nepropisno parkiraju, već je urodila plodom.

Pored toga što stotine građana i građanski svakodnevno na Facebook-stranicu akcije postavljaju fotografije nepropisno parkiranih automobila, akciju su i konkretno podržali kantonalni ministri saobraćaja i unutrašnjih poslova, Haris Lulić i Muhamed Budimlić.

Pogledajte ko je danas parking-papak

Kako nam kažu organizatori akcije, na sastanku sa ministrima dogovoreno je, prije svega, da policijske strukture povedu više računa o policijskim vozilima koja su nepropisno parkirana.


Nadalje, krenut će se u definiranje „zona nulte tolerancije“, u kojima neće ni u kojem slučaju biti tolerancije prema vozačima koji nepropisno parkiraju vozila. Nadležne strukture i organizatori akcije će zajedno definirati sarajevske ulicenulte tolerancije.

Pored toga, ministar je obećao i direktno uključivanje policijskih komesara u akciju, jer su oni direktno nadležni za rad policijskih službenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak