ZOI'84 najavio proteste pred zgradom Vlade KS

Radiosarajevo.ba
ZOI'84 najavio proteste pred zgradom Vlade KS

Predsjednik Sindikata KJP ZOI'84 Alija Hodžić potvrdio je da je upućen zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) za održavanje protesta pred zgradom Vlade KS-a.

"Protesti će biti održani u srijedu, 18. septembra od 10.00 do 11. 00 sati pred zgradom Vlade KS-a, ukoliko Vlada i resorno Ministarstvo privrede ne ispune naše zahtjeve, odnosno ukoliko nas ne prime na razgovor koji smo tražili da bi se dogovorili o daljem statusu preduzeća ZOI'84", kazao je Hodžić za Fenu.

Njihov osnovni zahtjev, kako ističe Hodžić,  je da ih predstavnci Vlade KS-a prime na razgovor i da im Vlada posudi, odnosno iznađe mogućnost pozajmice od 2,5 miliona KM, čime bi  isplatili možda jednu plaću, a sve ostalo bi usmjerili u SKI centar, odnosno za dijelove koji su im potrebi da bi SKI centar mogao da funkcioniše i da bi mogli živjeti od svog rada.

"Novac za SKI centar nam je potreban kako bi naši građani koji koriste skijališta Bjelašnicu i Igman mogli sigurno  skijati i doći u što većem broju, jer kada bi građani došli da skijaju i kupili karte, oni bi pomogli uposlenicima da mogu da žive od svog rada i prehrane svoje porodice", naglasio je Hodžić.

Predsjednik Sindikata KJP ZOI'84 Alija Hodžić je pojasnio da 197 radnika nisu dobili platiu četiri mjeseca, a da im doprinosi nisu uplaćeni od septembra prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak