Zlatko Saračević za Radiosarajevo.ba govorio o Informerovom tekstu

Radiosarajevo.ba
Zlatko Saračević za Radiosarajevo.ba govorio o Informerovom tekstu

Nakon što su mediji u Srbiji jučer objavili tekst naslovljen kao TV pljačka u BiH: Naplaćivali reklame koje nikad nisu emitirali, u kojem se navodi da je specijalizirana agencija za mjerenje gledanosti AGB Nielsen izdavala lažne potvrde o emitiranju reklama na televizijama u Bosni i Hercegovini i tako oštetila međunarodne kompanije za više miliona eura, stigao je odgovor i iz prozvane kompanije.

Naime, direktor  Zlatko Saračević odgovorio je na upit portala Radiosarajevo.ba, kazavši kako firma Audience Measurement d.o.o., koja radi pod licencom renomirane kompanije AGB Nielsen nikad nije odstupala od profesionalnih standarda i pravila poslovanja.

"Ovo su pokušaji da se diskreditira rad naše kompanije od onih koji pokušavaju da ostvare svoj utjecaj na naš rad, o čemu smo obavijestili sve relevantne institucije. 

Audience Measurement d.o.o. ni u kakvom pogledu nema direktne veze   s kompanijama koje se spominju u pisanju web.portala Informer.rs, izuzev poslovnog odnosa kojeg imamo i s ostalim medijima (TV stanicama i marketinškim agencijama) kroz naše ugovore.

Sve naše poslovne relacije s Mrežom su identične kao i sa svim drugim našim klijentima, što je lako provjerljivo u našem softveru koji imaju sve naše agencije i mediji.

Da smo poslovali na profesionalan način potvrđuje i činjenica da do sada nismo imali niti jednu primjedbu agencija i njihovih klijenata kad je u pitanju realizacija marketinga za bilo kojeg klijenta", navodi se u saopćenju koje potpisuje direktor Saračević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak