Zimska služba preduzeća 'Rad' se priprema za sezonu

Radiosarajevo.ba
Zimska služba preduzeća 'Rad' se priprema za sezonu

Sunce i lijepo vrijeme se zadržalo i tokom jesenskih mjeseci, ali nismo zaboravili da nam zima uskoro pristiže, a snijeg očekujemo i nešto ranije prije kalendarske zime - 21. decembra.

Zimska služba preduzeća Rad, svake godine radi na čišćenju ulica u četiri sarajevske općine. No, ove godine očekuju, kako nam je potvrdio glasnogovornik preduzeća Ahmed Đipa, veći broj općina. 

"Nabavljen je posipni materijal, 2000 tona industrijske soli i naručeno je još 2000 tona. Urađen je i remont mehanizacije, jedino što još treba je napraviti i potpisati ugovore sa investitorima, a to su Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općine Kantona Sarajevo", rekao je Đipa za Radiosarajevo.ba.

Vezano za područje djelovanja zimske službe preduzeća Rad, Đipa naglašava da je potrebno da se izrazi volja da služba čisti led i poledicu u općini, te da se dostave programi rada, odnosno šta se želi čistiti.

"Važno je definirati koje su ulice prioritet. Ako općina želi da se ulica održava 24 sata i da ona bude uvijek prohiodna, onda je to prvi priorite. Ti detalji se dogovaraju sa općinama i to ćemo izdefinisati u narednom periodu", rekao nam je Đipa. 

Na osnovu tih programa se prave operativni planovi, na osnovu kojih će raditi zimska služba.

Sezona zvanično počinje 15. novembra, ali će zimska služba i ranije početi sa aktivnostima ukoliko bude potrebno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak