Zenica: Radionice o seksualnom zdravlju mladih

Radiosarajevo.ba
Zenica: Radionice o seksualnom zdravlju mladih


Omladinsko udruženje 'REaktiv' iz Zenice poziva sve zainteresovane mlade da se prijave za učešće u projektu o seksualnom i reproduktivnom zdravlju koji će biti implementiran od 11. do 13. marta u prostorijama Udruženja 'Naša djeca' (ulica Londža br. 126).

''Projekat se neće zasnivati na dijeljenju besplatnih, promotivnih materijala, nego najprije na dijeljenju korisnih informacija o ovoj temi. Naglasak neće biti stavljen na najrasprostranjeniju bolest, AIDS, nego upravo na 'male' spolne bolesti koje mnogi ne spominju i zaboravljaju'', kažu iz Omladinskog udruženja 'REaktiv' . 

Kroz tri radionice će se govoriti o seksualno reproduktivnom zdravlju, pravilnoj upotrebi kontracepcije, neželjenoj trudnoći, te spolno prenosivim bolestima. 

Na kraju projekta, odnosno 15. marta, bit će omogućena dodatna radionica o temi koju će izabrati učesnici koji budu najaktivniji na prethodnim radionicama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak