Zenica: Ogromni redovi za prijavu za instruktore i popisivače

Radiosarajevo.ba
Zenica: Ogromni redovi za prijavu za instruktore i popisivače

Popisna komisija Općine Zenica je 11. jula počela zaprimati prijave za izbor kandidata za općinske instruktore i popisivače na poslovima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine.

Veliki je interes  građana, posebno mladih koji žele da učestvuju u ovogodišnjem popisu. Tako je jutros ispred zgrade Općine u Zenici stvoren dug red građana kako bi se prijavili za rad na predstojećem popisu.

Kandidati se mogu prijaviti samo za rad u svojstvu općinskog  instruktora ili popisivača. Propisano je da zenička općina ima 737 popisnih krugova, 71 istruktora i 519 popisivača. Sa rezervom, ukupno 85 instruktora i 623 popisivača.

Kandidati koji budu obavljali poslove općinskog intruktora ostvaruju pravo na prosječnu naknadu u iznosu od 610,00 KM. Tačan iznos će zavisiti od broja popisivača i broja popunjenih popisnih obrazaca.

Kandidati koji budu obavljali poslove popisivača ostvaruju pravo na naknadu  na osnovu broja popisnih obrazaca i to na urbanom području 1,75 KM, a u ruralnom području 1,95 KM po obrascu.

Prijave za sudjelovanje u popisu zaprimaće se od 11. do 31. jula 2013. godine u vremenu od 10,00 do 15,00 sati u prostorijama Popisne komisije.

Lista kandidata koji budu izabrani za instruktore će biti objavljena najkasnije do 25. augusta 2013. godine, piše Zenica.ba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak