Zenica: Dan prve pomoći i Nedjelja borbe protiv tuberkuloze

Radiosarajevo.ba
Zenica: Dan prve pomoći i Nedjelja borbe protiv tuberkuloze

Povodom Međunarodnog dana prve pomoći i Nedjelje borbe protiv tuberkuloze, od 14. do 21. septembra, Crveni križ u općini Zenica najavio je više aktivnosti.

Za subotu, 14. septembra, tokom obilježavanja svjetskog dana prve pomoći, na gradskom Trgu Alije Izetbegovića aktivisti će simulirati reanimaciju kod povreda te će zainteresirani građani imati priliku da na lutkama isprobaju pravilan način oživljavanja, odnosno spašavanja života odraslih ljudi i beba.

Najavljeni su slajd prezentacija mogućih povreda i način saniranja, info štand na kojem će biti omogućeno besplatno mjerenje krvnog tlaka, distribucija promotivnog materijala i prodaja markica u apoenima od 0,50 KM. 

Ovaj projekt je finansijski podržala Općina Zenica. 

U  okviru novog projekta pod nazivom 'Starost može biti drugačija', kojim se uspostavlja Dnevni centar za starija lica u prostorijama općinske organizacije Crvenog križa, bit će postavljen poseban info štand.

Dnevni centar će, u skladu sa smjernicama aktivnog starenja i uz pomoć mladih volontera, omogućiti starijim građanima druženje, uz radionice pletenja, heklanja, crtanja, izrade nakita, informatičkog opismenjavanja, dnevnu i sedmičnu štampu i druge sadržaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak