Zbog obustave saobraćaja, radnicima GRAS-a umanjene plaće

Radiosarajevo.ba
Zbog obustave saobraćaja, radnicima GRAS-a umanjene plaće

Sindikat vozača GRAS-a tužit će Muberu Begić - Žiga, donedavnu v.d. direktoricu preduzeća, zbog umanjenja plaća. Kako su istakli iz Sindikata vozača, na aprilskim platnim listama njihove plaće su umanjene za sedam dnevnica na šta oni ne žele pristati.

"Uprava preduzeća na čijem čelu se do 15. juna nalazila Begić - Žiga svim radnicima GRAS-a odlučila je umanjiti plaće zbog aprilske obustave saobraćaja. Ovim postupkom izjednačeni su oni koji su spontanim okupljanjem blokirali grad i oni koji su željeli raditi, ali su u tome spriječeni. Dužnost uprave preduzeća sa direktoricom Begić - Žiga na čelu, te predsjednikom NO GRAS-a Izetom Hormanom bila je da onima koji žele omogući rad. Oni to nisu uradili i sada nama koji smo pokušali izaći na ulice odbijaju od plaća", ističe Nazif Dacić, predsjednik Sindikata vozača Grasa.

Prema Dacićevim riječima, Begić - Žiga nije isplatila ni aprilske plaće iako je za to imala mogućnosti.

"Plaće su mogle biti isplaćene još 15. juna, ali v.d. direktorica to nije htjela uraditi, već je vruć krompir ostavila svom nasljedniku v.d. direktoru Omeru Hadžiomeroviću, koji će se morati pravdati radnicima zbog loših odluka svoje prethodnice", naglašava Dacić, piše Oslobodjenje.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak