Zbog nemara vlasti azilu u Prači prijeti zatvaranje

Radiosarajevo.ba
Zbog nemara vlasti azilu u Prači prijeti zatvaranje

Zbog nemara Vlade KS, Grada i općinskih načelnika i nezainteresiranosti da se održi objekt u čiju je dosadašnju gradnju uloženo više od 1.750.000 KM, azilu za napuštene životinje u pračanskom naselju Brdarići prijeti zatvaranje.

'Nismo dobili ni feninga'

"Ugovorom su se obavezali da će iznajmljivanje i naše usluge plaćati redovno. Međutim, za naše lanjske usluge su nam trebali dati 800.000 KM, ali nismo dobili ni feninga. Ista situacija je i kada su u pitanju izdvajanja za ovu godinu.", kažu iz azila.

"Svoju obavezu ispunio je jedino načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, koji nam je isplatio svoj dio, za razliku od njegovog kolege iz Novog Sarajeva koji je bio najglasniji kada je tražena gradnja azila, a do sada nije uplatio nijednu marku", izjavio je za Dnevni Avaz Muris Alić, direktor vogošćanske firme Murai komerc, koja gazduje prihvatilištem.

Prema Alićevim riječima, od otvorenja do danas kroz azil u Prači prošlo je više od 950 životinja. 

"U prihvatilištu svaki dan radi 15 ljudi, kao da nas plaćaju. Održavaju higijenu i hrane pse iz našeg budžeta. Vidim da u Vladi KS nema dovoljno volje za rješavanje ovog gorućeg problema."

"Ne smijem ni pomisliti šta bi se desilo da na ulicu ponovo vratimo 500 pasa. To bi, zaista, bilo sramotno", dodaje Alić.

Od marta prošle godine, kada je počeo sa radom, azil u Prači djeluje zahvaljujući entuzijazmu ljubitelja životinja, donacijama u hrani, lijekovima i različitim potrepštinama za zbrinute pse, nesebičnim ljudima iz BiH i inostranstva.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak