Zastupnici Skupštine KS odbili dnevni red, sjednica nije održana

Radiosarajevo.ba
Zastupnici Skupštine KS odbili dnevni red, sjednica nije održana

Nakon što je završen treći nastavak 27. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, iako je bila planirana, 28. sjednica nije ni počela.

Naime, nakon žestoke rasprave o predloženom dnevnom redu, mnogi zastupnici bili su nezadovoljni pa dnevni red nije ni usvojen. Samo 16 zastupnika bilo je za, tri suzdržana i 12 protiv. Većina je bila protiv toga što se na predloženom dnevnom redu naknadno našlo osam tačka, javlja Avaz.ba.

Neusvajanjam dnevnog reda, sjednica nije nastavljena. Među poslanicima se čula i priča da je sjednica prekinuta jer je trebalo biti govora o zaduženju Kantona te o imenovanju Nezavisnog policijskog odbora za imenovanje komesara.

Naime, jedan od razloga zašto zastupnici nisu željeli raspravljati o dnevnom reduje to što tvrde da mnogi od njih nisu dobili materijale na vrijeme.

Zastupnik Saveza za bolju budućnost BiH Dževad Rađo istako je kao je materijal dobio u petak, te da nije imao dovoljno vremena da ga pročita.

"Do sada je praksa bila i po poslovniku Skupštine je da se materijal dostavlja 12 dana prije datuma Skupštine. Ne vidim zašto je to sada preskočeno. Bio je vikend i mnogi od nas nismo bili kući. Zašto nam nije javljeno da poslan materijal? Radi se o izuzetno važnim pitanjima i ne želim o njima napamet raspravljati", istakao je Rađo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak