Zašto sam 1.1. ribala kadu?

Radiosarajevo.ba
Zašto sam 1.1. ribala kadu?

Tekst preuzimamo sa bloga Karadara.wordpress.com.

Prvo, zato što je bila spremna za ribanje (čitaj:prljava), drugo, jer sam bila odmorna (čitaj: prespavala novu godinu) i treće, jer se ne radi prvog pa imam vremena (čitaj kako piše).

Ovaj monolog na tastaturi je mnogo smisleno i zanimljivo zvučao u mojoj glavi. Valjda to tako obično biva. Sad bih krenula sa svih strana, od slavine, do stranica kade, gdje god ima kamenca (a ja onako sređena k'o u reklami, sa biserima i bijelom košuljom sređujem kriznu situaciju u kupatilu…) ali migolji mi se i tekst i misao. Zato ću da upotrebim svoj omiljeni, valjda se skontali do sada, način komuniciranja – postavljanje pitanja, a onda nabrajanje po stavkama. Stavke, znači jasno kažem.

Dakle, bez ponavljanja one tri sa početka teksta, zašto sam 1.1. ribala kadu?

- Bila sam nadrndana - kad sam ja u pitanju, nadrndanost je širok pojam. Često podrazumijeva nenaspavanost, što sad nije bio slučaj, nekad samo nadrndanost a ponekad i najgoru verziju nadrndanosti – osjećaj da nešto propuštam.

- Htjela sam da se oraspoložim, tj. da budem manje nadrndana. S početka teksta pomenula sam radnu terapiju koju volim da primjenjujem i smatram je efikasnom. Da mi ne zatreba često, veliko je pitanje kako bih se ozbiljnije posvetila kućnim poslovima.

Ribajući kadu pitala sam se zašto sam nadrndana. Sklanjanjem kamenca, razbistrilo mi se. Zato jer sam prespavala novu godinu. Ovo znači da se radilo o najgoroj vrsti nadrndanosti – osjećaju da nešto propuštam. Kad sam ustanovila šta mi je, tako sam i završila sa kadom. Prešla sam na pod kupatila. Kao Karate Kid polako sam dolazila do mudrosti.

Za vrijeme 'wax on' i 'wax off' meditacije, u glavi mi je bilo prilično živahno:

- Kad si pospana, logično da je ideš spavati, govorio je Vulkanac u meni

- Ali Nova godina je! Zašto nisi bar na Trgu bila! Ostarila si. Ne slavi ti se više, kezio se ružni Ferengijanac.

- Logično je da čovjek-žena živi autentično i po sopstvenom nahođenju. Znaš da nisi dugo htjela da čitaš ni '50 nijansi sive'?, ostajao je Vulkanac pri svom.

- Buhahaha! Kakve te veze ima? Crna Daro, prešla si i penzionere, oni su bar do ponoći ostali, rugao se ogavni Ferengijanac.

- Daro, molim te, zar ti stvarno misliš da ostarila? Kad si se zadnji put dobro provela? A?, presječe Vulkanac ovu muku.

- Paaa, ono, juče sam po danu otišla na kuvano vino, a dan prije toga, na nekoliko njih, snebivam se ja ispirajući krpu, bile su i one karaoke prije desetak dana, a bila je nedjelja, ispravih se ja, već žustrije otresajući krpu. Mislim, bila je i ona svirka, pa smo imali onu žurkicu kod kuće…

- U redu je. Previše informacija. Postigao sam šta sam htio, zavali me opet Vulkanac svojom logikom.

Ferengijanac je shvatio da mu je bolje da ćuti. Čak ga nije bilo ni na vidiku.

Eto, zato sam ribala kadu.

1. Radna terapija je nešto što premalo koristimo i što toplo preporučujem. Umjesto  jaukanja po internetima, metla/ sjekira/ krpa u rukama ekspresno dovode do razbistravanja glave mutne.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak