Zabrana saobraćaja teretnim vozilima oko Srebrenice

Radiosarajevo.ba
Zabrana saobraćaja teretnim vozilima oko Srebrenice

Promet putničkih vozila i autobusa jutros je pojačan na svim putnim pravcima koji vode prema Srebrenici i Potočarima, javlja BIHAMK.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na dionici A1 Jošanica - Podlugovi (od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima) saobraćaj se odvija dvosmjerno jednom trakom.

Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na dionici M-5 Kaonik - Kiseljak u vremenu od 7 do 18 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je dionica A1 Zenica - Sarajevo.

Danas povodom obilježavanja srebreničke tragedije, zabranjuje se promet teretnim vozilima nosivosti preko 3,5 t na dionicama koje vode prema Srebrenici (Sarajevo - Kladanj - Vlasenica, Tuzla - Kladanj - Vlasenica i Tuzla - Kalesija - Zvornik), kao i regionalne cesta iz pravca Memića i Bratunca.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na istoj je dionici zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj na dionici R-455 Visoko - Kakanj u mjestu Dobrinje.

Za vrijeme obustave, saobraćaj je preusmjeren na A1.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini ceste mogući su povremeni zastoji tokom dana na dionici R-442b Krupac - Igman (u naselju Šerifići).

Na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prevoja Čemerno mogu saobraćati samo vozila ukupne mase do 15 tona.

Povodom obilježavanja srebreničke tragedije, danas se zabranjuje prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak