Za vikend nas očekuje sunčano vrijeme

Radiosarajevo.ba
Za vikend nas očekuje sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

U jutarnjim satima, po kotlinama, može biti magle ili niskih oblaka. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 30 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 24 stepena. 

Danas je u našoj zemlji preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 6 stepeni; Ivan-sedlo 18; Kupres, Sokolac 20; Sarajevo 22; Bihać, Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most, Srebrenica 23; Prijedor, Tuzla, Zvornik 24; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Goražde 25; Neum, Zenica 26; Mostar, Stolac, Trebinje 28 i Čapljina 30.

Temperatura mora u Neumu u 14h je iznosila 23 stepena. 

Za dane vikenda sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 8 do 15, na jugu do 20, a dnevne od 24 do 31 stepen.

U ponedjeljak, 2. septembra u Hercegovini bit će umjereno, a Bosni pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje na sjeveru zemlje, a u ostatku dana, povremeno, u centralnim i istočnim područjima. Jutarnje temperature od 8 do 15, na jugu do 20, a dnevne od 19 do 25, na jugu do 29 stepeni.

U ostatku sedmice, uglavnom, suho i stabilno. Jutarnje temperature od 8 do 15, na jugu do 20, a dnevne od 21 do 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak