Za sanaciju škola u Sarajevu 150.000 KM

Radiosarajevo.ba
Za sanaciju škola u Sarajevu 150.000 KM

Ministar stambene politike Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, koji koordinira radom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić potpisat će danas u Sarajevu Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalih projekata iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja između ministarstava, javlja Fena.

Sredstva u iznosu od 150.270 KM osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke iz budžeta FBiH za 2013. godinu, u svrhu realizacije pet projekata na području ovog Kantona koji se odnose na poboljšanje uvjeta rada odgojno-obrazovnih ustanova.

Korisnici sredstava su JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar" Sarajevo (33.700 KM za zamjenu dotrajale stolarije), JU "Djeca Sarajeva" Sarajevo (33.700 KM za sanaciju i rekonstrukciju Vrtića Lužani), JU OŠ "Srednje" Ilijaš (15.470 KM za promjenu parketa-poda fiskulturnc sale), JU OŠ "Velešieki heroji" Sarajevo (33.700 KM za zamjenu stolarije) i JU Centar "Vladimir Nazor" Sarajevo (33.700 KM za sanaciju krova).

Inače, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je, u okviru Tranfera za finansiranje obrazovanja, s ciljem poboljašanja uvjeta rada, osiguralo fmansijsku podršku za ukupno 30 odgojno-obrazovnih ustanova u Federaciji BiH sa iznosom od 850.000 KM, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak