Za obnovu 'Boška Buhe' potrebno dva miliona KM

Radiosarajevo.ba
Za obnovu 'Boška Buhe' potrebno dva miliona KM


Dom pionira Boško Buha, koji je u potpunosti uništen tokom rata, mogao bi, prema najavama iz Općine Novo Sarajevo, uskoro poprimiti novi izgled.

"Predviđeni su prostori za održavanje kurseva, promocija i predavanja, sekcija, organiziranje izložbi, kao i biblioteku s čitaonicom. U multifunkcionalnoj sali s pozornicom bit će moguće organizirati priredbe, koncerte, predstave i projekcije filmova", pojasnili su Avazu iz Općine Novo Sarajevo.  

Već je izgrađen glavni projekt, na osnovu kojeg će se uskoro početi raditi na prilagođavanju za obrazovne, kulturne i društvene namjene.

"Za kompletnu rekonstrukciju potrebno je oko dva miliona KM, a Općina je u budžetu za 2013. godinu planirala sredstva za početne radove u iznosu od 200.000 KM. Računamo i na podršku nadležnih kantonalnih i federalnih institucija, kao i potencijalnih donatora", kazali su iz Općine za Dnevni avaz.

Objekat će, po završetku gradnje imati prostor sa obrazovno-kulturnim i društvenim sadržajima, prvenstveno za djecu do 14 godina, ali i za širu populaciju, što je i prvobitna namjena prostora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak