Vrijeme i dalje oblačno, mogući pljuskovi

Radiosarajevo.ba
Vrijeme i dalje oblačno, mogući pljuskovi

Za danas meteorolozi najavljuju u  Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima mjestimično će pasti malo kiše u središnjem i istočnom dijelu Bosne. 

Sredinom dana i poslijepodne očekuju se kratkotrajni lokalni pljuskovi u Hercegovini, zapadnom, središnjem i istočnom dijelu Bosne. 

U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 19 do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28 °C, na jugu Hercegovine do 32 °C. 

Biometeorološke prilike su povoljne. Većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja. U centralnim dijelovima zemlje i na sjeveroistoku moguće su slabije tegobe kod meteoropata, ponajviše zbog dužeg zadržavanja naoblake, a tokom dana i ovdje će se opšta slika popraviti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, obzirom da će UV indeks biti visok.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak