Vrijeme danas: Očekuju se pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Vrijeme danas: Očekuju se pljuskovi i grmljavina

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost danas će preovladavati u Bosni i Hercegovini.

Poslije podne na istoku zemlje očekuju se pljuskovi i grmljavina, a do kraja dana ponegdje i u centralnim i zapadnim područjima. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a na jugu jugozapadni. Dnevna temperatura od 28 do 34 °C. 

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura oko 29 °C. 

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. 

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Derventa 21, Bosanski Novi, Gradačac 1. 

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14, Kupres 16, Goražde, Ivan-sedlo 17, Bugojno, Sokolac 18, Livno, Sanski Most 19, Sarajevo, Banja Luka, Bihać 20, Prijedor, Srebrenica 21, Trebinje 22, Stolac, Tuzla 23, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Mostar, Zvornik 24 i Čapljina 25 stepeni.

U subotu, nedjelju i ponedeljak u cijeloj Bosni i Hercegovini intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca će dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8 - 10), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak