Vozi se po pretežno suhom kolovozu

Radiosarajevo.ba
Vozi se po pretežno suhom kolovozu

U većem dijelu BiH ovoga jutra vozi se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok u centralnim krajevima upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle..

U toku je izvođenje sanacionih radova na mostu u mjestu  Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj.  Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na autocestu A-1. 

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (u dužini od 3 km).

Podsjećamo, zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica  A-1 Zenica-Sarajevo.

Povodom 18. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije danas i sutra (10. i 11.07.) zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH. Sutra (11.07.) na svim putevima koji  vode prema Srebrenici (Sarajevo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kalesija-Zvornik, kao i na regionalnim putevima iz pravca Memića i Bratunca)  zabranjeno je kretanje teretnim vozilima nosivosti preko 3,5 tone.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak