Vozači oprez: Smanjena vidljivost zbog magle

Radiosarajevo.ba
Vozači oprez: Smanjena vidljivost zbog magle

Jutros se u većem dijelu BIH saobraća bez dužih zastoja i posebnih ograničenja. Na dionicama u kotlinama upozorenje na smanjenu vidljivost, zbog magle. 

Skreće se pažna i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo magistralne puteve: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja tokom dana aktuelne su na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo, od 08 do 15 sati) i na regionalnom putu R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići (od 08 do 16 sati).

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Visoko (kod mjesta Čekrekčije), saobraćaj se odvija dvosmjerno,  jednom  trakom.

Na magistralnom putu M-16 u Karanovcu (na raskrsnici sa regionalnim putem R-414) u toku su radovi na sanaciji mosta, pa je dozvoljeno saobraćanje vozilima do 5 tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

Na graničnim  prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak