Vozači oprez, ceste su mokre i klizave

Radiosarajevo.ba
Vozači oprez, ceste su mokre i klizave

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu zemlje saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, ali bez vanrednih ograničenja. 

Upozorava se na dionice u višim planinskim predjelima, gdje je poledica na kolovozu posebno izražena. Također, magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćanje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionice uz rijeke Neretvu, Savu i Vrbas. Vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara. Skreće se pažnja i na dionice kroz usjeke, gdje je povećana opasnost od odrona kamenja na kolvoz. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. 

Radovi:

Magistralni putevi:

M-4 

Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporex"-a se usmjeravaju na M-4. 

M-16.2 

Prozor-Jablanica, počela je sanacija mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 

M-17 

Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom i subotom od 07do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati. 

M-18 

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona. 

M-19.2 

Kladanj-Vlasenica, u mjestu Vitalj u toku je sanacija mosta preko rijeke Drinjače, saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 

M-20 

Gacko-Foča- na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova. 

Trebinje-GP Ivanica, u toku je izgradnja obilaznice oko grada Trebinja, moguće su povremene kraće obustave saobraćaja. 

Kanton Sarajevo:

''Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Sumbul česma, Kakanjska i Stari Kovači, saopćeno je iz BiHAMK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak