Vlast pomaže sanaciju krovova oštećenih u ratu

Radiosarajevo.ba
Vlast pomaže sanaciju krovova oštećenih u ratu

Vlada Kantona Sarajevo održala je danas svoju 31. sjednicu na kojoj je usvojila Program sanacije ratnim dejstvima oštećenih krovova.

U ovoj godini predviđena je sanacija dva krova i to na zgradama u ulicama Maka Dizdara  8-9 i Kaptol 30. Ministar stambene politike u Vladi Kantona Sarajevo Čedomir Lukić ovom prilikom je pozvao lokalne zajednice u Kantonu Sarajevo da se  uključe u ovaj projekt u svrhu veće i brže sanacije oštećenih krovova.

Usvojen je i Program realizacije projekta ENESANSA u 2013. godini. Projekt 'ENErgetska SANacija SArajeva' - ENESANSA je  pokrenut prije šest godina sa ciljem da se u Kantonu Sarajevo realizuju projekti štednje energije i   povećanja energetske efikasnosti kao i doprinese smanjenju negativnih uticaja na globalne klimatske promjene.

Ministarstvo stambene politike Kantona Sarajevo je u periodu od 2007. do 2012.  godine realizovalo pilot projekt kroz koji je izvršeno utopljavanje jedanaest stambenih zgrada koje se griju putem sistema KJKP 'Toplane' Sarajevo i šest manjih stambenih zgrada koje se griju putem individualnih sistema grijanja.

Nakon usvajanja Programa za ovu godinu uslijedit će izrada prijedloga liste prioriteta za utopljavanje zgrada, a realizacija ovog programa će se vršiti u pravcu utopljavanja stambenih zgrada koje se griju putem sistema KJKP 'Toplane' Sarajevo uz sufinansiranje Općine Novi Grad, saopćeno je iz press službe Kantona Sarajevo. 

Vlada je danas razmatrala i prijedlog programa sanacije KJKP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo te zaključila da predloženi Program treba doraditi u segmentu njegove provodivosti, a o čemu upravljačke strukture preduzeća trebaju više informacija.

Vlada je dala svoju  saglasnost Upravnom odboru JU Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu da se prof. dr Dijana Avdić imenuje za dekana ove ustanove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak